Lihaskuntoa ja hapenottokykyä

Siinä tavoitteeni lyhyesti. Aloitetaan nämä treenaamista koskettavat artikkelit kertomalla tavoitteistani. Miten treenaan ja kuinka usein jne.

Olen aiemminkin tehnyt punttitreeniä, yleensä sitä on kestänyt noin vuoden. Viimeisestä ”kaudesta” taitaa olla nyt jotain viisi vuotta. Aiempia treenejäni yhdisti armoton tekeminen ja kova motivaatio, kuten nytkin. Erotuksena oli että silloin minulla oli jokin järjetön tavoite kasvattaa sarjapainoja ja varsinkin lihaksia mahdollisimman nopeasti. Seurauksena oli yleensä: A. lihominen kun halusin pitää kalorit plussalla että lihas varmasti kasvaa ja B. jossain vaiheessa rikoin itseltäni jonkin paikan / paikat ja treenaus lopahti siihen.

Nyt lähtökohta on aivan toisenlainen ja järki mukana. Tavoitteeni ovat ensisijaisesti:

  • Kolesterolin hallinta ja terveys ylipäätään.
  • Urheilullinen ulkonäkö. Pienempi rasvaprosentti.
  • Kunnon kohottaminen yleisesti.

Ensimmäistä kertaa treeniini kuuluu lenkkeily. Oli mahtavaa huomata kuinka nopeasti edistystä tapahtuu. Alusta saakka otin kävelyihin mukaan hölkkäämistä niin pitkään kuin jaksoin, joka ei ollut paljoa. Nyt kun kävelyllä lauantaina hölkkäsin koko matkan kotiin eikä tuntunut missään! No, matkaa oli noin 1,5 km, mutta minulle se oli kuin maraton. Olin nin onnellinen! Vedin vielä kotona perään pienen salitreenin, kyykky, penkki, leuat ja suorinjaloin maastaveto.

Lihasharjoittelu on aina ollut paljon mieluisampaa kuin juokseminen, ja ehkä minulla on siihen paremmat geenitkin, en tiedä. Nyt kuitenkin treeneissä on järki mukana. Teen hieman pienemmillä painoilla hiean pidempiä sarjoja, vaikka sitten ei lihas kasvaisikaan ihan optimaalisesti. Pääasia on että kuntoni kohenee enkä riko itseäni, se olisi nyt kohtalokasta.

Kirjoitan tänne paljon lisää treeneistäni ja kehityksestä. Ehkä joskus ainakin itsestä ja jopa jostakin toisesta on hauska lukea läpi koko kehityskaari, jos sellainen syntyy. Ja kyllä, lupaan laittaa kuvia. Se ”ennen” kuva jäi ottamatta, mutta ehkä se jostain lomakuvista tms.löytyy.

Lopuksi vielä video lajista nimeltä crossfit johon törmäsin ensimmäisen kerran Netfliksissä. Meininki teki minuun lähtemättömän vaikutuksen, eikä ainoastaan kauniiden naisten takia. Jos olisi 15v nuorempi treenaisin varmasti kuin nuo hullut. Tai ovat tavoitteeni nytkin samankaltaisessa harjoittelussa, toki vähän kerrassaan ja oman tasoni mukaan. Varmaan hoksaattekin että harjoitteluni avainsana on nyt monipuolisuus.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoita laskutoimitukseen oikea vastaus numeroin todistaaksesi ettet ole robottiruttunen.