Kuntotesti

Eilen kävin työnantajan tarjoamassa (lue pakottamassa) kuntotestissä.

Pääpiirteissään testi meni  ihan hyvin. Sisältö hieman yllätti. Kotona vedin läpi puolustusvoimien kuntotestin josta vauhditonta pituushyppyä lukuunottaman sain kiitettävät tulokset, vieläpä ikäistäni nuoremman sarakkeesta luettuna! Tämä testi oli kuitenkin hieman muunneltu. Liikkeissä ei yleensä ollut aikarajaa kuten intin testissä, vaan tehtiin maksimimäärä toistoja. Sen järkevyydestä voi olla monta mieltä. Itseäni häiritsi että ensin tehtiin käsipainoilla pystypunnerusta äärimmäiseen maksimiin saakka, ja sitten perään etunojapunnerrukset. Olkapäät aika kovilla ja hapoilla…
Leuanvetoa ei ollut lainkaan, joka oli hieman pettymys. Olisin sen 10 saattanut kiskoa. Sen sijaan oli kuntopyöräilyä eri vastuksilla ja sykkeen mittausta samalla. Testi ei tuntunut erityisen rasittavalta enkä hengästynyt kovin pahasti. Syke sen sijaan oli koko testin ajan 170-180 bpm (beats per minute). Minusta se oli todella paljon!
Teoriassa olin lähellä laskennallista maksimisykettäni. Käytännössä maksimisykkeeni kuitenkin lienee jossain yli 200 bpm. Pitäisi ostaa sykemittari ja katsoa mikä se oma maksimi onkaan. Tottakai tätäkin jo netistä tutkiskelin, ja ilmeisesti on näin että ihmisillä on tietysti yksilölliset sydämet ja erikokoiset kammiot jotka pumppaavat verta eri määrän / lyönti. Tämän takia joillakin syke on aina korkeampi kuin toisella, oli sitten yleiskunto mikä tahansa.

No pyöräilyn ja lihaskunnon osalta olin hyvän – erittäin hyvän välimaastossa. Harmitti kun alaselässä olevan lihasjumin kipu keskeytti monta liikettä ennenkuin suorittavat lihakset väsyivät.

Ala-arvoisen huonosti taas meni liikkuvuus testi jossa istualtaan kurotettiin kohden varpaita. En saanut sormiani edes nilkkoihin, ja tarkoitus olisi ollut kurottaa ohi jalkopohjista ja mitata sitten se kurotus. Minä en siis päässyt edes lähelle nollaa… Olen tiennyt olevani jäykkä ja jumissa mutta nyt pitää todellakin alkaa venytellä. Ehkä alaselän kipu hyvinkin liittyy näihin jumeihin. Se alaselkä muuten vaivaa juostessakin häiritsevästi…

Sellaista. Kunto oli siis ihan ok, mikä on tällä kuukauden harjoittelulla ihan positiivista. Ja suuntahan on nyt vain eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoita laskutoimitukseen oikea vastaus numeroin todistaaksesi ettet ole robottiruttunen.