Ajatuksia työstä ja rahasta

Tämän aihealueen korkkaan ruotimalla ajatuksiani työstä ja rahasta omalla kohdallani, ihan lyhyesti, yleisellä tasolla.

Mainitaan ensimmäisenä että kyllä, käyn töissä, en pelkästään kirjoita päivät pitkät pehmoisia nettiin. Lisäksi työni on ns. ”oikea työ”, miehet kyllä tietävät mitä tarkoitan. Koska ainakin nyt alkuun pyrin pysymään anonyyminä en sen tarkemmin kuvaile päivätyötäni. Käytän kuitenkin ihan oikeita työkaluja ja lihaksenikin rasittuvat toisinaan. Tosin nykyisin yhä enemmän työkalunani on tietokone.

Olen toiminut sekä yrittäjänä että työsuhteisena työntekijänä. Tällä hetkellä olen työntekijänä vieraan yrityksessä mutta hyvin pienimuotoisesti työskentelen myös oman yrityksen parissa. Yrittäjänä olen tehnyt kaikenlaista, lähinnä rakennusalalla. Tällä hetkellä sivutyöni on pelkästään kaikenlaisen joutavan kirjoittelua nettiin, kuten tämäkin, sillä erotuksella että muilta sivuiltani saan jopa pieniä tuloja.

Nyt kun päivätyössä on hiljaisempaa olen taas panostanut enemmän tänne virtuaalimaailmaan. Suuri toiveeni on että saisin lopultakin tehtyä sellaisen ”läpimurron” että saisin jätettyä päivätyöni ja voisin työskennellä kotoa käsin. Pidän paljon työstäni mutta siihen kuuluu paljon matkustelua ja haluaisin toki mieluummin viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni kanssa. Pidän paljon myös rahasta, joka taas mahdollistaa kaikenlaisen kivan aktiviteetin perheen kanssa silloin kun on lomaa. Kuitenkin olisin valmis pudottamaan elintasoani jos saisin olla kotona. Kumman te valitsisitte: suurin osa vuodesta pois kotoa, aina työt mielessä ja hermot kireällä, palkintona muutama lyhyt lomamatka perheen kanssa. Vai päivittäinen läsnäolo lasten arjessa mutta ehkä ei sitten niitä lomamatkoja, ainakaan joka vuosi. Toisaalta panostan nyt juuri nettitöihin siksi etteivät ne ole sidottuja paikkaan, voisimme jopa muuttaa asumaan ulkomaille jos onnistuisin!

Tämänkin projektin edistymistä tullaan seuraaman tässä blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjoita laskutoimitukseen oikea vastaus numeroin todistaaksesi ettet ole robottiruttunen.